Manapság nem lehet végigmenni egy pesti utcán anélkül ,hogy el ne menne melletted egy kamu Louis Vuitton vagy Gucci. A Vaterán egyetlen egy eredeti táskát sem találtam az alábbi márkákból, sőt, újonnan egy kifejezetten hamisítvány táskákra specializálódott honlap hirdeti magát a neten.

Miért undorító ez az egész?

 

Szerintem több okból is.

Egyrészt ,mert az említett honlap nem adja világosan a naiv vásárló tudtára, hogy csak egy jól összerakott replikát kap az 50.000 !!! forintjáért cserébe.

Másrészt, mert elértéktelenítjük a csodás múltra visszatekintő divatházak neveit, főleg mi, kelet-európaiak. Velencei kiruccanásomkor az idegenvezető többször is elmondta, hogy NE VEGYEN SENKI hamisítványokat kirakodós árusoktól, mert a rendőrök több száz eurós büntit is kiszabhatnak a vásárlókra. Találjátok ki az 50 utastársamból hány vásárolt? Kb  20 gyenge kamuval lett gazdagabb a busz. 

 

Az eredeti LV táskákat kézzel készítik, nem fognak fél év múlva szétesni a kezedben és egy életszínvonalat jelképeznek. Miért gondolja akárki,hogy egy műanyag darabbal a kezében,amire rányomták a logót ,majd ő is a luxust fogja képviselni? 

 

Ha valaki eredeti darabot szeretne kicsit olcsóbban, annak ajánlom az ebayt, de előtte mindenképp olvassa el a netes útmutatókat, amelyek hasznosnak bizonyulhatnak a kamu táskák kiszúrásához. Ezenkívül nézze meg a replika honlapokat és a louisvuitton.com-ot, hogy legyen összehasonlítási alapja. Érdekes info továbbá,hogy a LV eladások majdnem fele Japánban történik, tehát érdemes japán sellerekre kattintani. Egy használt alapdarabot (Monogram Speedy 25,30 ; Monogram Alma; Monogram Deauville) kb 300 dollártól megvásárolhatsz, de tisztában kell lenni vele, hogy ezek általában több éves táskák.

Sok sikert a vásárláshoz!